ALIMENTE CHIMICALE

Wednesday, December 6, 2017

Cârnaţii şi mezelurile sunt strâns legate de apariţia cancerului, migrenelor

 Cele mai ieftine mezeluri sunt şi mai nesănătoase, susţine directorul Institutului de Cercetări Alimentare. "Primul lucru la care trebuie să ne uităm este eticheta compoziţională, că nu există etichete nutriţionale, care să îţi spună câte glucide, câte lipide, câte proteine, conţine produsul.
Trebuie să ştim că pe etichetă, ingredientele sunt trecute în ordinea cantităţilor folosite. Dacă vedem că primul e apă, e evident că acesta este ingredientul care primează. Apoi poţi să vezi pe etichetă că urmează grăsimea şi carnea MDM, adică dezosată mecanic, care conţine resturile care au rămas pe carcase".
Crenvurştii şi parizerul, de pildă, conţin cantităţi impresionante de grăsime, până la 40%, şi sunt făcuţi cu carne dezosată mecanic, "tocătura din resturi", cum o numeşte Mencinicopschi, care adaugă că în topul 3 al mezelurilor care ne pot pune sănătatea în pericol, dacă le mâncăm constant, se află cârnaţii.
Cu o precizare însă: "Important este să ne uităm pe etichetă, pentru că există pe piaţă şi crenvurşti de bună calitate, care conţin multă carne, însă aceştia sunt mai scumpi. Trebuie să fim atenţi cu produsele pe care vedem că scrie cel mai ieftin, pentru că cel mai ieftin înseamnă adesea de calitate foarte proastă", afirmă Mencinicopschi. Acesta mai spune că şunca, salamurile, kaiserul, dar şi alte produse alimentare, precum pâinea, pot fi periculoase pentru sănătate pe termen lung dacă sunt realizate cu ingredientele nepotrivite.
Cârnaţii şi mezelurile sunt strâns legate de apariţia cancerului, migrenelor, nivelului ridicat al colesterolului din organism, dar şi de hipertensiunea arterială, aceste alimente conţinând nitraţi nocivi. De asemenea, cârnaţii şi mezelurile sunt alimente bogate în grăsimi saturate care pot cauza atacuri de cord.
Smoothies nu sunt nici ele sănătoase, chiar dacă aceste băuturi conţin lapte degresat şi fructe. Problema acestor "răcoritoare" este aceea că ele conţin ingrediente foarte bune pentru organism, amestecate cu îngheţată şi zahăr care au un număr ridicat de calorii.
Pe de altă parte, pentru un stil de viaţă sănătos trebuie redus şi consumul de unt de arahide. Acesta nu trebuie eliminat, dar trebuie consumat în cantităţi mai mici, fiind bogat în grăsimi şi proteine.

No comments:

Post a Comment