ALIMENTE CHIMICALE

Thursday, May 12, 2016

Cat de periculoasa sunt chimicalele din alimente?

                http://www.gradinamea.ro/Cat_de_periculoasa_sunt_chimicalele_din_alimenteA_8852_550_1.html

 Mercur

Multe femei, mai ales cele insarcinate, se feresc de peste din cauza mercurului toxic pe care acesta l-ar putea contine. De fapt, cu adevarat periculosi sunt doar pestii de la capatul de sus al lantului trofic, adica pradatorii care aduna mercur din toate celelalte specii consumate: rechin, peste spada, macrou regal, etc. Carnea de peste este sanatoasa si plina de acizi grasi Omega 3 si 6, deci pestii mici si fitofagi (care mananca plante, nu alti pesti) sunt indicati.

BPA (Bisfenol A)

BPA este o substanta toxica si cancerigena prezenta in mancarea din conserve si in cea incalzita in recipiente de plastic. Substanta din metale si plastic rezistent la temperaturi inalte trece rapid in alimente, de aceea este bine sa evitati folosirea unor cutii din plastic atunci cand incalziti mancarea la birou si sa nu consumati prea multe conserve zilnic.


BHA (hidroxianisol butilat)

Desi suna greu de pronuntat, BHA se gaseste in multe alimente consumate des de romani: chipsuri, snacksuri, carnati, guma de mestecat, cereale pentru micul dejun, etc.
Substanta este cancerigena si inhiba sistemul endocrin, ceea ce inseamna ca provoaca tulburari hormonale, ale sistemului imunitar si diabet.

Colorantul alimentar caramel

Desi suna nevinovat, colorantul folosit in sucuri de tip cola si chiar anumite amestecuri de carne tocata de la fast food. Colorantul din caramel contine doua substante chimice cancerigene si problema cea mare este ca multa lume nu se asteapta ca acesta sa fie prezent in anumite alimente, cum ar fi carnea tocata. Deci amre atentie la listele de ingrediente de pe pachete.



       
           

No comments:

Post a Comment