Iubite de multe persoane, dar foarte nocive pentru organism sunt şi floricelele de porumb preparate la cuptorul cu microunde.
Sunday, May 15, 2016
Cele mai periculoase produse alimentare: iaurt cu fructe
Iaurtul simplu este un aliment derivat din lapte, care pastreaza majoritatea proprietatilor acestuia, si anume: este bogat in probiotice (bacterii benefice organismului care actioneaza asupra tractului digestiv si cresc imunitatea), proteine de origine animala (cazeina, lactoalbumina, lactoglobulina), calciu, vitamina D, vitamina B2, vitamina B12, potasiu, magneziu.Un studiu facut in randul americanilor (Framingham Heart Study) a examinat daca consumul de iaurt a fost asociat cu o dieta mai buna din punct de vedere calitativ si un profil metabolic adecvat. Consumatorii de iaurt au avut un scor DGAI (Dietary Guidelines for Americans Index) mai mare decat neconsumatorii, adica o dieta mai sanatoasa. Acestia au avut un nivel mai ridicat de potasiu ingerat si au fost mai putin susceptibili de a avea un aport neadecvat de vitamina B2, vitamina B12, calciu, magneziu si zinc. In plus, consumul de iaurt a fost asociat cu niveluri mai scazute ale trigliceridelor din sange, ale glucozei, ale tensiunii arteriale si rezistentei la insulina.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment