ALIMENTE CHIMICALE

Sunday, May 15, 2016

Cele mai periculoase produse alimentare: iaurt cu fructe

Iaurtul simplu este un aliment derivat din lapte, care pastreaza majoritatea proprietatilor acestuia, si anume: este bogat in probiotice (bacterii benefice organismului care actioneaza asupra tractului digestiv si cresc imunitatea), proteine de origine animala (cazeina, lactoalbumina, lactoglobulina), calciu, vitamina D, vitamina B2, vitamina B12, potasiu, magneziu.Un studiu facut in randul americanilor (Framingham Heart Study) a examinat daca consumul de iaurt a fost asociat cu o dieta mai buna din punct de vedere calitativ si un profil metabolic  adecvat. Consumatorii de iaurt au avut un scor DGAI (Dietary Guidelines for Americans Index) mai mare decat  neconsumatorii, adica o dieta mai sanatoasa. Acestia au avut un nivel mai ridicat de potasiu ingerat si au fost mai putin susceptibili de a avea un aport neadecvat de vitamina B2, vitamina B12, calciu, magneziu si zinc. In plus, consumul de iaurt a fost asociat cu niveluri mai scazute ale trigliceridelor din sange, ale glucozei, ale tensiunii arteriale si rezistentei la insulina.

          http://www.delaco.ro/bergader-specialitati-frantuzesti/iaurt              


No comments:

Post a Comment