ALIMENTE CHIMICALE

Sunday, May 15, 2016

Cele mai periculoase produse alimentare: margarina 4 MOTIVE IMPORTANTE SĂ RENUNȚI LA MARGARINĂ

Preparată pentru prima dată ȋn 1869 de Hippolyte Mège Mouriès, un cercetător francez, margarina a fost considerată o lungă perioadă de timp o alternativă
Margarina a apărut ca un înlocuitor al untului, fiind inventată în 1869 de către H. Mege Mouries, într-un laborator de chimie. Primele margarine au fost obţinute prinhidrogenarea lipidelor animale, în special a grăsimii de vită, substituind untul, care era prea costisitor şi rar.
  Astăzi margarina se obţine din uleiuri vegetale sau, mai rar, din amestecuri de uleiuri vegetale şi seuri, constituindu-se într-un aliment în sine, nu într-un substituent.
  Margarina, atât prin tehnologia de obţinere, cât şi prin compoziţie, este un aliment artificial (sintetic).

       http://www.naturolog.ro/4-motive-importante-sa-renunti-la-margarina.html            


pentru unt.

Din ce este făcută şi ce efecte are consumul de margarină pentru sănătate - iată două subiecte pe marginea cărora au circulat numeroase zvonuri.

No comments:

Post a Comment