ALIMENTE CHIMICALE

Sunday, January 8, 2017

Cum să alegi cea mai sănătoasă pâine

Pâinea este un aliment de bază produs prin coacerea aluatului obținut din făină amestecată cu apă și drojdie, adăugându-se de la caz la caz diferiți ingredienți în funcție de categoria pâinii obținute.
 Un studiu comandat de o brutărie celebră din Australia - Bakers Delight - încearcă să demonteze aceste mituri.

Potrivit acestui studiu, părinţii încearcă să reducă pâinea din alimentaţia copiilor, convinse fiind că pâine îngraşă.
"Multe femei nu ştiu care sunt beneficiile consumului de făină integrală sau a altor tipuri de pâine sănătoasă, iar de multe o dietă fără gluten poate fi mai multă dăunătoare. Rezultatele studiului reflectă o scădere a cunoştinţelor oamenilor privind posibilităţile existente în ceea ce priveşte consumul de pâine. Dacă se consumă pâinea corectă aceasta poate contribui la sănătatea tractului digestiv, la creşterea energiei şi la sănătatea organismului, în general", a declarat Sharon Natoli, nutriţionist şi expert în sănătate la Institutul de Nutriţie din Australia.

 Pâinea graham

Teoretic, este o paine foarte sanatoasa, preparata din faina neagra, adica rafinata mai putin, si, deci, mult mai hranitoare. Are mai multe fibre si mai putin amidon, asa ca se poate spune ca si ingrasa mai putin si aduce beneficii mari aparatului digestiv (tocmai datorita continutului bogat in fibre). Atentie, insa, caci painea graham este usor de falsificat: in loc de faina neagra integrala se poate folosi tot faina alba, care se coloreaza chimic, astfel incat painea sa para graham, in timp ce noi cumparam tot o paine alba. Pretul este un indiciu important: grahamul autentic costa mai mult cu aproximativ 30% – 50% fata de painea alba sau grahamul falsificat.

No comments:

Post a Comment