ALIMENTE CHIMICALE

Sunday, January 8, 2017

Cele mai periculoase produse alimentare: pâinea albă

Pâinea albă este unul dintre alimentele care trebuie excluse din dieta zilnică. Aceasta conţine făină rafinată, care uneori este albită cu clor şi este tratată cu bromură. Aceste procedee "omoară" toate fibrele, astfel încât organismul nu va putea să le digere, informează epyk.com.
De altfel, pâinea albă este denumită "aliment gol", având în vedere că ea conţine numai amidon, pe care organismul îl transformă în zahăr şi grăsimi.
De asemenea, mâncărurile congelate sunt un pericol pentru menţinerea sănătăţii organismului. Problema acestor feluri de alimente constă în grăsimile bune care sunt înlocuite cu sare şi zahăr, acestea fiind nocive pentru fiecare dintre noi. Mai mult, publicitatea făcută acestor mâncăruri, despre care se spune că ar conţine foarte puţine calorii, este înşelătoare
 Daca painea alba este, de principiu, rea pentru sanatate, painea neagra ar trebui sa fie varianta buna. Din pacate, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Adeseori, painea neagra nu este altceva decat paine alba „vopsita”; contine coloranti alimentari care ii dau culoarea maronie, iar proprietatile ei nutritionale sunt foarte slabe. Alteori, painea neagra, desi e facuta cu cereale integrale, poate contine si unele ingrediente-surpriza, pe care nu ti le doresti in dieta.

No comments:

Post a Comment