Iubite de multe persoane, dar foarte nocive pentru organism sunt şi floricelele de porumb preparate la cuptorul cu microunde.
Sunday, May 15, 2016
Cele mai periculoase produse alimentare: iaurt cu fructe
Iaurtul simplu este un aliment derivat din lapte, care pastreaza majoritatea proprietatilor acestuia, si anume: este bogat in probiotice (bacterii benefice organismului care actioneaza asupra tractului digestiv si cresc imunitatea), proteine de origine animala (cazeina, lactoalbumina, lactoglobulina), calciu, vitamina D, vitamina B2, vitamina B12, potasiu, magneziu.Un studiu facut in randul americanilor (Framingham Heart Study) a examinat daca consumul de iaurt a fost asociat cu o dieta mai buna din punct de vedere calitativ si un profil metabolic adecvat. Consumatorii de iaurt au avut un scor DGAI (Dietary Guidelines for Americans Index) mai mare decat neconsumatorii, adica o dieta mai sanatoasa. Acestia au avut un nivel mai ridicat de potasiu ingerat si au fost mai putin susceptibili de a avea un aport neadecvat de vitamina B2, vitamina B12, calciu, magneziu si zinc. In plus, consumul de iaurt a fost asociat cu niveluri mai scazute ale trigliceridelor din sange, ale glucozei, ale tensiunii arteriale si rezistentei la insulina.
Cele mai periculoase produse alimentare: fructe și legume modificate genetic
1. ZahărulCei care suferă de cancer trebuie să evite total să consume zahăr. Celulele canceroase se dezvoltă şi sunt hrănite de zaharuri, sau derivate, precum cereale, paste, carbohidraţi, pâine.2. Fructele non-organice şi legumeAcestea fructe şi legume non-organice provin din seminte modificate genetic, conţin pesticide şi erbicide, toate acestea fiind periculoase pentru sănătate.3. Ulei hidrogenatUleiul hidrogenat sau margarinele sunt grăsimi care atacă sistemul imunitar, favorizează inflamaţiile şi au legătură directă cu bolile coronariene, accidentele vasculare şi diabetul.4. Mâncarea procesată, conservele, mezelurileNitriţii şi nitraţii sunt în concentraţii foarte mari în carnea procesată. Aceşti compuşi sunt aditivii care maresc riscul îmbolnăvirii stomacului şi dezvoltării diverselor tumori. Mâncărurile procesate sunt pline de zaharuri, uleiuri, coloranţi, făină albă, arome şi alte ingrediente periculoase.5. Proteinele extrase din soiaPentru obţinerea acestei proteine, soia este spălată cu acid în rezervoare de aluminiu, aluminiul fiind dăunător pentru sistemul nervos şi rinichi.6. Mezeluri sărate şi afumateNitriţii şi nitraţii sunt aditivi utilizaţi pentru conservare si pentru păstrarea culorii cărnii. Însă o astfel de carne când este gătită, nitriţii şi nitraţii se descompun, de pildă în nitrosamine sau nitrosamide care măresc riscul de dezvoltare a celulelor canceroase.7. Organisme Modificate Genetic (OMG)Alimente care provin din OMG trebuie şi ele evitate.8. Carne gătită la grătarHidrocarburi policiclice aromate (HPA) apar la arderea cărbunelui şi lemnului. Pericolul apare atunci când grăsimea arde cu flacără iar fumul rezultat este deosebit de toxic iar HPA pătrunde în carne.9. Peştii de crescătoriePeştii de crescătorie prezintă un nivel mai crescut de poluanţi chimici decât peştii sălbatici.10. Făina albăGrăunţele de grâu din care provine făina au fost tratate cu fungicide. Plantele au fost stropite cu pesticide şi puse în butoaie şi tratate cu insecticide. Grăunţele sunt supuse la temperaturi înalte iar pentru albirea făinei se foloseşte clor.11. Băuturi carbogazoase şi energizanteleAceste băuturi nu au nicio calitate dinpotrivă, au un nivel periculos de ulei vegetal brominat (un ulei rezistent la foc), aspartam, fructoză în cantităţi mari, zahăr, coloranţi iar cele energizante cantităţi periculos de mari de cofeină.
http://sanatate.bzi.ro/atentie-acestea-sunt-cele-mai-periculoase-produse-alimentare-56534
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Codul+PLU++fructe+legume+modificate+genetic+bio+
Cele mai periculoase produse alimentare: margarina 4 MOTIVE IMPORTANTE SĂ RENUNȚI LA MARGARINĂ
Preparată pentru prima dată ȋn 1869 de Hippolyte Mège Mouriès, un cercetător francez, margarina a fost considerată o lungă perioadă de timp o alternativă
Margarina a apărut ca un înlocuitor al untului, fiind inventată în 1869 de către H. Mege Mouries, într-un laborator de chimie. Primele margarine au fost obţinute prinhidrogenarea lipidelor animale, în special a grăsimii de vită, substituind untul, care era prea costisitor şi rar.
Astăzi margarina se obţine din uleiuri vegetale sau, mai rar, din amestecuri de uleiuri vegetale şi seuri, constituindu-se într-un aliment în sine, nu într-un substituent.
Margarina, atât prin tehnologia de obţinere, cât şi prin compoziţie, este un aliment artificial (sintetic).
http://www.naturolog.ro/4-motive-importante-sa-renunti-la-margarina.html
pentru unt.
Din ce este făcută şi ce efecte are consumul de margarină pentru sănătate - iată două subiecte pe marginea cărora au circulat numeroase zvonuri.
Friday, May 13, 2016
E-urile în alimentaţia copiilor şi a maturilor. Pericolul secolului XXI
http://ziaro.eu/lista-e-urilor-din-alimente-care-sunt-e-urile-de-care-trebuie-sa-te-feresti/
E-urile sunt aditivi alimentari care fie dau culoare, fie imbogatesc gustul produselor pe care le cumparam.
Dar, in timp ce unele sunt inofensive, iar altele recomandate a se consuma frecvent, sunt E-uri care nu au ce cauta pe masa noastra, pentru ca sunt extrem de toxice si, in timp, pot provoca boli grave.
http://mhblogonline.blogspot.ro/2013/10/am-ma-spus-si-repet-astia-sunt-hotarati.html
Cele mai periculoase produse alimentare: produse de patiserie
Din păcate, toate aceste produse alimentare sunt adevărate otrăvuri pentru organism și ne afectează în mod evident sănătatea: numărul persoanelor obeze este într-o continuă creștere la fel ca și cazurile tot mai numeroase de cancer, diabet, hipertensiune arterială și alte afecțiuni derivate.
În cele ce urmează, îți vom prezenta cele mai nocive produse alimentare de pe piață, pe care ar trebui să le eviți și chiar să le elimini complet din alimentație.
Cele mai periculoase produse alimentare: mezelurile
Mezelurile, bogate în chimicale și grăsimi, reprezintă o cauză a obezității și a bolilor cardiovasculare tot mai dese în rândul populației. De asemenea, în compoziția acestor alimente se găsește carne de calitate slabă, cum este cea dezosată mecanic.
http://stirile.rol.ro/
Această substanţă ne curăţă organismul de chimicale. Din ce alimente o luăm
Cercetătorii Universității Liverpool sunt convinși că au descoperit substanța capabilă să prevină și să contracareze efectele dezastruoase ale mâncării procesate asupra creierului nostru, permițând regenerarea celulelor nervoase. Oamenii de știință spun că dietele bogate în acizi Omega 3 ajută creierul să controleze mai bine acea parte responsabilă de hrănire, învățare și memorare. Iar cea mai bună sursă de acizi grași Omega 3 este chiar uleiul de pește. ”Consumul excesiv de zaharuri rafinate...
Tot mai mulți oameni vorbesc despre omega-3-si pentru un motiv bun. Omega-3 sunt prezente in mod natural substante nutritive care sunt critice pentru sănătatea umană. Ele sunt similare cu vitamine și minerale în care avem nevoie pentru a le consuma, dar ele sunt oaltă categorie de nutrienți, acizi grași .Există trei primari omega-3: ALA, EPA, și DHA. În timp ce acestea sunt toate considerate grăsimi sănătoase , există diferențe mari între cele trei și funcțiile pe care le efectuează în organism. ALA (acid alfa - linoleic) ofera beneficii limitate pentru sanatate. EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) au fost studiate cel mai mult și au mai multe roluri vitale, susține viața.Consumatoare suficient de EPA și DHA omega-3 este importanta pentru starea generala de sanatate. De exemplu, aport suficient susține sănătatea de inimă, creier, ochi, articulatii, vasele de sânge și mai mult. Ei sprijină starea de spirit sănătos și ne ajută să trăim mai mult. În special, omega-3 sunt critice pentru dezvoltarea normala in timpul sarcinii, in copilarie si adolescenta.EPA și DHA sunt cel mai usor de obtinut de la consumul de apă rece pește cum ar fi somon și ton sau de a lua suplimente purificate realizate din ulei de pește.
http://www.4women.co/t427005.html
Evită aceste alimente: conţin plastic, pesticide şi chimicale care ar putea cauza cancer
Peştele Tilapia Sucul de mere
Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indicat să se respecte următoarele recomandări:
- Consumați 5 sau mai multe porții de legume și fructe proaspete de-a lungul zilei;
- Evitați consumul de carne roșie și a produselor procesate din carne (mezeluri, cârnați, pateuri, etc.);
- Evitați pe cât posibil alimentele afumate și sărate;
- Tehnicile de procesare ale alimentelor sunt la fel de importante precum alimentele. Este recomandabil să se utilizeze metode de gătit blânde, la foc mic sau la vapori, consumând cu prioritate alimente crude și vii. Optați pentru legumele fierte la aburi sau la cuptor, renunțați la alimentele prăjite și la cele preparate la grătar. Trebuie luate în considerare de asemenea și ustensilele de bucătărie care se folosesc la gătit, iar în acest sens, este indicat să nu se folosească teflonul și vasele din plastic.
http://www.zf.ro/business-international/cele-sase-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-evitati-cu-orice-pret-galerie-foto-14993903/poze/
Thursday, May 12, 2016
Cat de periculoasa sunt chimicalele din alimente?
http://www.gradinamea.ro/Cat_de_periculoasa_sunt_chimicalele_din_alimenteA_8852_550_1.html
Mercur
Multe femei, mai ales cele insarcinate, se feresc de peste din cauza mercurului toxic pe care acesta l-ar putea contine. De fapt, cu adevarat periculosi sunt doar pestii de la capatul de sus al lantului trofic, adica pradatorii care aduna mercur din toate celelalte specii consumate: rechin, peste spada, macrou regal, etc. Carnea de peste este sanatoasa si plina de acizi grasi Omega 3 si 6, deci pestii mici si fitofagi (care mananca plante, nu alti pesti) sunt indicati.
BPA (Bisfenol A)
BPA este o substanta toxica si cancerigena prezenta in mancarea din conserve si in cea incalzita in recipiente de plastic. Substanta din metale si plastic rezistent la temperaturi inalte trece rapid in alimente, de aceea este bine sa evitati folosirea unor cutii din plastic atunci cand incalziti mancarea la birou si sa nu consumati prea multe conserve zilnic.
BHA (hidroxianisol butilat)
Desi suna greu de pronuntat, BHA se gaseste in multe alimente consumate des de romani: chipsuri, snacksuri, carnati, guma de mestecat, cereale pentru micul dejun, etc.
Substanta este cancerigena si inhiba sistemul endocrin, ceea ce inseamna ca provoaca tulburari hormonale, ale sistemului imunitar si diabet.
Colorantul alimentar caramel
Desi suna nevinovat, colorantul folosit in sucuri de tip cola si chiar anumite amestecuri de carne tocata de la fast food. Colorantul din caramel contine doua substante chimice cancerigene si problema cea mare este ca multa lume nu se asteapta ca acesta sa fie prezent in anumite alimente, cum ar fi carnea tocata. Deci amre atentie la listele de ingrediente de pe pachete.
Subscribe to:
Posts (Atom)